Имплантология
Въпроси на пациенти Печат Е-мейл

Очаква ли се да има дискомфорт?

Както при всяка операция може да се очаква известен дискомфорт. По време на самата процедура се използва анестезия.

Колко време отнема?

Пълното лечение отнема около 3-4 месеца, а в някои случаи и по-дълго. Трябва да се има предвид, че тази процедура може да се промени в процеса на лечение и може той да продължи по-дълго от обикновено.

Има ли възможност за отхвърляне?

Тялото не отхвърля зъбните имплантати, както може да се случи с тъканните трансплантати като бял дроб, сърце или бъбрек. Това не означава обаче, че имплантирането ще бъде 100% успешно. Неуспехът може да се дължи на промени в костната плътност, неподходяща сила върху импланта или съществуващо заболяване на пациента. Зъбните имплантати са израбитени от титан, който е изцяло биосъвместим и всъщност се интегрира към заобикалящата го кост и става част от тялото. Титанът се използва все повече и повече в медицината като заместител на части от тялото.

Какво ще се случи без лечение?

Загубата на зъби води до постепенна загуба на поддържащата кост. При резорбцията на тази кост се увеличават проблемите със съседните зъби, както и проблемите с направени протези и мостове. Това включва болка, подвижност, липса на задръжка за протезите, остри, болезнени ръбове, подвижна венечна тъкан и чувствителни места. Езикът се увеличава, за да запълни мястото на липсващите зъби. Тъй като костта се влошава, това влошаване може да се разпространи и около здрави зъби и да причини загубата им. Всеки е чувал за "ефекта на доминото". Ето един много лесен начин да се обясни какво се случва.

Кой е подходящ кандидат за импланти?

При липса на един или повече (дори всички) зъби може да се мисли за лечение с импланти. Ако един или няколко от зъбите липсват, имплантите заедно с корони или мостове може да заместят тези зъби и тяхната функция, при което спира загубата на кост. Ако повечето или всички от вашите зъби липсват, импланти могат да бъдат поставени, за да стабилизират подвижна протеза.

Изискват ли специална поддръжка зъбните импланти?

Да. Задължително е 2 до 3 пъти в годината професионално почистване на зъбния камък и зъбната плака в стоматологичен кабинет. Изисква се използване на интердентални четки за поддръжка на личната орална хигиена. рентгенова снимка на имплант. Зъбните импланти се поставят в едно или две посещения. Зъбните импланти Ви дават усещане за напълно естествени зъби.

 

 
Д-р Читалова Печат Е-мейл

http://www.doctor-chitalova.com/