Warning: Parameter 1 to modPraiseMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/asenovgr/slavkovi.com/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Избелването Печат Е-мейл

Мечтаете за бели, искрящи както маниста зъби? Мечтаете за красива холивудска усмивка като по филмите?

Малко са нещата, които успяват да придадат толкова добър ефект, колкото перфектната усмивка. Кой не е мечтал да е съвършен? Усмивката изразява красота, цвят, баланс, отразява личността и темперамента на човек.

Изберете лесен, бърз и резултатен метод да постигнете целите си – професионално избелване посредством диодна лазер "Cheese 7" или системата…. В рамките на 1 час ще имате усмивката, за която сте бленували.

Както всеки от нас има различен цвят на кожата и косата, така и цвета на зъбите се различава.

Естественият цвят може да бъде променен поради редица причини:

  • Тютюнопушене, употреба на кафе, чай, червено вино и други храни и напитки, съдържащи оцветители
  • Натрупване на зъбен камък и плака
  • Употреба на антибиотици (най-често от групата на тетрациклините), когато се формират зъбите в ранна детска възраст.

Почти всеки може безопасно да избелва зъбите си. Избелващите продукти не променят цвета на пломби и коронки. Избелването бива три вида - в кабинета (офис избелване), в домашни условия и избелване на девитализирани (умъртвени) зъби.

-офис избелване - Подходът ни към всеки един пациент при избелване е индивидуален като се съобразяваме със състоянието на неговите зъби, с тена на кожата, с времето за което иска да постигне желания резултат. Процедурата в кабинета отнема 1 - 1,5 часа. Върху зъбните повърхности се нанасят няколко апликации избелващ гел. Светват се със специална лампа, за да се ускори процеса на избелване. Ефектът е видим веднага. Препоръчваме в първите 2-3 дни след манипулацията да се избягват храни и напитки, съдържащи оцветители, а пушенето да се ограничи. Препоръчва се да се ползват избелващи четки, пасти и разтвори, които ще запазят избелващия ефект по-дълго.Процедурата се извършва обикновено веднъж годишно.

-За домашното избелване се вземат отпечатъци от зъбите, отливат се модели и по тях се изработват меки шини от силикон, които плътно прилепват по зъбите. В тях се нанася малко количество избелващ гел, който е почти два пъти по-слаб от гела за офис избелване. Препоръчително е да се спи с шините, за да се осигури необходимото време за действие на гела. Носят се 8 - 10 дн в зависимост от желаната степен на избелване.

- Избелване на девитализирани (умъртвени) зъби - умъртвените зъби са с променен цвят - червеникавокафяв или сив вследствие на прилаганите в миналото каналопълнежни пасти. Когато не съществуваха избелващите системи се налагаше да изпиляваме и обличаме тези зъби с металокерамични корони, за да подобрим естетиката. Сега е много по-лесно. Отстранява се старото каналопълнежно средство, прелекува се и се запълва канала отново по съвременните методи на лечение. Избелващият гел се поставя вътре в кавитета и престоява там докато се получи желания цвят. След приключване на избелването се поставя естетична пломба от най-ново поколение фотополимер - нанокомпозит.